Drukwerk voor de startende ondernemer

Eindelijk is het zover: je hebt je eigen onderneming gestart. Alles is uitgewerkt en ingeleverd bij de juiste instanties en je kunt aan de slag. Maar eigenlijk begint het nu pas. Je zult ongetwijfeld een netwerk meenemen. Maar is dat genoeg? Je zult op zoek moeten gaan naar nieuwe klanten, je netwerk uitbreiden en naamsbekendheid opbouwen. En daar komt drukwerk om de hoek kijken. Goedkoop, gemakkelijk én effectief! Wij vertellen je wat echt niet mag ontbreken.

1. Visitekaartjes

Wij horen je denken: ‘visitekaartjes in deze tijd, werkt dat nog wel?’. Zeker wel! Het is nog altijd één van de meest populaire manieren om (zakelijk) contactgegevens uit te wisselen. Ook niet zo heel gek, als je erover na gaat denken. Het is namelijk een goedkope en laagdrempelige manier, die toch ook persoonlijk is. Je geeft iemand een fysiek iets, dat is eigenlijk altijd beter dan enkel iets digitaal overbrengen.

De soorten visitekaartjes waar je uit kunt kiezen, zijn bijna eindeloos. Van basic kaartjes tot de meest luxe en bijzonder creaties. Wat jij wilt en wat het beste bij jou past, dat kun je alleen maar zelf bepalen. Maar het idee dat een visitekaartje iets stoffig is vanuit de vorige eeuw, dat is allang achterhaald.

startende ondernemer drukwerk

2. Flyers en/of folders

Naast visitekaartjes, zijn flyers en folders ook nog altijd effectieve manieren om jouw (potentiële) klanten te bereiken. Flyers verspreiden werkt vaak beter dan online een advertentie plaatsen of een bericht op bijvoorbeeld Facebook te plaatsen. Bij een fysiek product ben je sneller geneigd om te kijken en te lezen. En dat is wat jij uiteindelijk wilt bereiken natuurlijk met jouw drukwerk.

Zorg wel voor een goede flyer die jouw bedrijf op een goede manier representeert. Wij hebben alvast een aantal tips voor het maken van een flyer voor je op een rijtje gezet. Kom je er zelf niet uit? Vraag dan om hulp. Professionele vormgevers kunnen jou helpen met maken van de juiste keuzes en het uiteindelijke ontwerp. Zo weet jij zeker dat je het maximale uit jouw flyer haalt.

Flyers en folders verspreiden

Je kunt de mooiste flyers en folders maken, maar deze moeten uiteindelijk natuurlijk ook bij de mensen in handen komen. Daar zijn verschillende manieren voor. De beste manieren voor het verspreiden van flyers hebben voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

3. Gevelbord- en reclame

Een goede manier om gratis reclame te maken, is om te laten zien waar je gevestigd bent. En hoe kan dat nou beter dan met een bord aan of bij jouw pand? Heel ingewikkeld hoef je dat niet te maken. In de meeste gevallen is jouw logo plus eventueel een bedrijfsnaam al voldoende. Een reclamebord maken is handig voor de leveranciers en pakketbezorgers die direct zien waar ze moeten zijn. Maar wat te denken van toevallige voorbijgangers? Die zien jouw uiting ook en zullen - ongemerkt - eerder aan jouw denken, mochten zij iets nodig hebben dat jij aanbiedt. Ideaal!

bedrijfskleding

4. Bedrijfskleding

Bedrijfskleding bedrukken is altijd een goed idee. Zodra je mensen over de vloer krijgt of juist bij mensen langs gaat, wil je representatief voor de dag komen. Bedrijfskleding helpt je daarbij. Bedrukt met bijvoorbeeld een logo of een slogan zorg je voor een professionele uitstraling. Van T-shirts en polo’s tot sweaters: je kunt eigenlijk alle kanten op. Ook hiervoor geldt dat je moet zorgen voor een goed ontwerp. Heb je geen goed ontwerp, zorg dan dat je iemand inhuurt die daar voor kan zorgen.


Dit is slechts een greep uit de belangrijkste producten die niet mogen missen bij een beginnende onderneming. Wil je voor jouw onderneming nog meer aandacht genereren? Dan kun je eens kijken bij het overzicht van al het zakelijk drukwerk, dat jou helpt naar een vliegende start!